Aftonbladets resguide

Var iväg idag och köpte Aftonbladets nya resguide, i samarbete med Lonely Planet, för London. Eller ja, köpte och köpte, första resguiden var ju gratis.      Min första reaktion var att den faktiskt var mycket mindre än vad jag trodde när man såg den på bild, den är kompakt och mycket fickvänlig.      Andra reaktionen kom sedan när jag var hemma och börjat bläddra i den. Den lille rackaren är fullspäckad av matnyttig information, allt man behöver veta som turist när man väl kommer till London. Och allt är snyggt förpackat och oerhört lättläst. Det värsta är dock den att man inser hur mycket det faktiskt finns kvar att se i London och för att hinna med kommer det krävas många resor dit. Utgivningsplanen för resguiderna sträcker sig, vad jag har förstått, över ca 30 veckor med en ny resguide varje vecka med en rad populära huvudstäder och en och annan "vanlig" storstad. Ett urval av de jag planerar köpa är: Paris, 18 - 19 maj Berlin, 1 - 2 juni Rom, 8 - 9 juni Köpenhamn, 15 - 16 juni Prag, 22 - 23 juni Amsterdam, 6 - 7 juli Stockholm, 13 - 14 juli Madrid, 20 - 21 juli Venedig, okänt datum Aten, okänt datum

«

»

4 kommentarer hittills på “Aftonbladets resguide”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Irene tyckte:
  Den 6 maj 2009 kl 09:35

  Googlade på den nya Londonguiden och fick upp din sida. Berätta gärna mer vad du tycker, även framöver – har varit inblandad på ett hörn i framställningen av vissa av dem, så är mkt nyfiken på vad folk tycker – inte minst Sthlm, där ordern var ”Nej, den ska inte anpassas till en svensk publik” – antagligen för att det skulle kosta dem för mkt.

  Kenneth Jansson svarade
  den 6 maj 2009 kl 17:00

  Jag har aldrig tidigare direkt läst något utav Lonely Planets resguider, utan använt mig andra, men jag upplever att denna om London var mycket bra skriven med bra illustrationer och kartor och givetvis i ett mycket behändigt format. Sedan finns ju alltid problmet att det är så mycket man vill ha med på så begränsad plats att man kanske skulle vilja ha med mer beskrivande text på sevärdigheter ibland.

  Nu vet jag inte ifall dessa resguider är svensköversatta eller helt nyframtagna på svenska och jag tror nog att åtminstone en resguide om Stockholm kan vara av internationellt intresse, det kommer ju ändå en hel del turister dit varje år.

  Ett kapitell som jag gillade bäst i boken var ”Bra att veta” som gav dels väldigt bra beskrivande text om historia, kultur med mera men också bra info om rent praktiska detaljer som helgdagar och transporter med mera.Gelt klart tummen upp!

 2. Irene tyckte:
  Den 7 maj 2009 kl 08:29

  De är överssatta från engelskan – även Sthlms-guiden! Så det blev en del redigeringsarbeten för den, frågan är bara vad redaktören i slutändan tar med och inte – en hel del saker hade nämligen stängt och måste alltså tas bort, vilket layout-människorna ogillar :-)

  Men så kul att London var bra! Ser fram emot fler ”recensioner”!

  Kenneth Jansson svarade
  den 7 maj 2009 kl 13:43

  Aj då, jag trodde det var svenskproducerat men misstänkte ändå att det var översatta, men jag upplever ändå att språket och formuleringarna är bra och jag hoppas att alla information är dagsaktuell. Nu kommer nästa guide som jag tänkt köpa om två veckor, så då blir det några ord om den. Stockholmsguiden ser jag fram emot att praktisera i sommar =)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil