Trollhättan går mot strömmen…

Det råder bostadsbrist för studenter runt om i landet och det är få högskole- och universitetsstäder som erbjuder bostadsgaranti. Men i Trollhättan är det raka motsatsen, där råder det istället brist på studenter som vill hyra studentbostäder. För några år sedan byggdes en rad studentbostäder, bland annat vid Swedenborg Center, som blev svåra att hyra ut, troligtvis för att hyrorna är löjligt höga och lägenheterna löjligt små. Därefter har en rad studentlägenheter poppat upp lite var stans, bland annat vid Magnusåbgersgymnasiet och Nils Ericssongymnasiet, och det är det sistnämnda som vållar problem. Det kommunala bostadsbolaget Eidar smällde upp ett gigantiskt bygge i form av både höghus och lägre hus, men få, för att inte säga extremt få, var intresserade av att flytta in, trots att det ligger nästan granne med Högskolan och bara 5 min från centrum. Troligen är det återigen de höga hyrorna och de små lägenheterna som sätter stopp. Så för att lösa denna brist på studenter så kom man på den geniala iden att anordna en tävling, den som värvade flest nya hyresgäster skulle själv få bo gratis i ett helt år. En verkligen lockande ide om det inte vore för det att inte en enda hyresgäst ställde upp i tävlingen.

«

»

2 kommentarer hittills på “Trollhättan går mot strömmen…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. bloggare på icedaniel.se tyckte:
  Den 27 september 2009 kl 18:40

  I Trollhättan finns det lägenheter att hyra på Lexporp och Sylte billigt och det är inte så himla långt från högskolan, man tjänar minst en tusenlapp på det jämfört med en studentlägenhet.

  Kenneth Jansson svarade
  den 29 september 2009 kl 21:34

  Det är nog också därför det är så svårt att få uthyrt de studentlägenheter som finns, eftersom studenterna väljer andra betydligt billigare alternativ, själv köpte jag en lägenhet på Kronogården när jag pluggade ett år på HV, hyra 2200 kr i månaden…kunde inte bli bättre, även om det var långt in till centrum…

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil