Två premiärer – en kanal

Anders Jansson, känd från humorprogrammet Hipp! Hipp! är aktuell i en ny serie helt utan Staffanstorps Tiffany Persson, Sunken, Itzak, Kajan och alla de andra karaktärerna. Men ändå känns mycket igen, Svinarps starke man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson, skulle kunna till utseendet och till karaktären beskrivas som en aningen utarbetad Morgan Pålsson fast med Kajans röst. En politiker som inte tvekar att låta kommunen stå för boxerkalsonger och extra skjortor. Serien tycks formas av invånarnas trötthet på sitt socialdemokratiska kommunalråd, pinsamma politiska trångmål samt hur Lars-Göran tycks ta tag i situationen, i sista minut, styra upp och göra upp och lösa situationen på bästa vis, trots sin totala inkompetens. Lite ovanligt för svenska serier kommer Starke man att sändas i tretton avsnitt under hösten och vintern. Ytterligare en premiär, i SVT, var den amerikanska serien The Event. Premiärförehavandet är närapå helt unikt för Sverige och speciellt Sveriges television, serien hade nämligen nästan premiär samtidigt här som i USA, åtminstone samma vecka även om det var i var sin ände av den. I USA var premiären i måndags och här alltså söndag. Helt klart ett medvetet val från både produktionsbolaget som svensk teve i tider av nätpirater. Normalt brukar vi alltså få vänta minst ett år innan en amerikansk serie har premiär i USA, vilket då oftast innebär att en stor del av den svenska publiken redan laddat ner och följer serien i takt med USA. Det har storsatsats på seriens mystik, webbplatser har skapats för vara någon form av brygga mellan seriens verklighet och våran, där mystiken behandlas olika, seriens karaktärer har egna twitterflöden och mycket mera. Pilotavsnittet av serien ger en obeskrivlig kittlande känsla, men väcker också varningsklockor, det händer saker, det hoppas i tiden, vilket känns igen från Lost där det hoppades bakåt lite då och då för att fläta samman det förflutna med nuet, så även i The Event. Mystiska hemlighetsmakeri hos amerikanska myndigheterna, The Event nämns till och från, mystiska interner i ett fångläger i Alaska, en flickvän som försvinner, hennes mamma blir skjuten, hennes pappa dyker plötlsigt upp på ett plan som han försöker krascha rakt in i den amerikanska presidentens lyxvilla, mystiskt himlafenomen som får ett helt flygplan att försvinna, en pojkvän som i förtvivlan inte hittar sin flickvän och där omvärlden inte känner till varken hans eller hans flickväns existens och så vidare och så vidare och så vidare. Det händer mycket men som tittare blir man bortfintad och när avsnittet tar slut fattar man ingenting. En sak är klar, The Event är så stort, och så farligt, att presidenten anser att allmänheten bör få kännedom om det så att de kan sätta sig i säkerhet, men samtidigt är The Event så hemligt att få presidenter någonsin haft kännedom om det. På ett hörn är CIA inblandat och vad var det som hände på himlen ovanför presidentens lyxvilla, och vad är det som händer med datasystemet i USA?? I dag får tittarna i USA veta mer, vi får vänta tills söndag.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil