Att ge bort en upplevelse

Luftballong Det är alltid lika svårt att komma på vad man ska ge bort till någon, exempelvis vid födelsedagar. Att ge bort något så vardagligt som blommor och lotter har aldrig varit riktigt kul, även om man vet att mottagaren kanske tycker om just blommor eller skrapa lotter. Men de senaste åren har jag och mina systrar kommit på den perfekta presenten eller julklappen till våra föräldrar - en upplevelse. Ett presentkort kan kanske ses som ganska tråkigt och opersonligt men ett presentkort på en speciell upplevelse, där mottagaren har möjligheten att välja (inom vissa ramar) upplevelse, kan vara ganska uppskattat. Speciellt om man hittar en upplevelse som passar mottagaren som handen i handsken. Hittills har våra föräldrar fått upplevelser i form av hotellövernattningar, spännande restaurangbesök, kanalbåtsresor med mera. Upplevelser som i kombination med andra upplevelser blir till en kanonhelhet. Upplevelser har blivit ett mycket populärt fenomen, på senare tid, vilket resulterat i ett enormt utbud av både upplevelser och företag som säljer dem. De vanligaste utbuden är något ät- och drickbart samt övernattningar men utbuden kan variera stort och innehålla rena andrenalinkickande upplevelser som bungee jump, fallskärmshoppning och racerbilsåkning till avkopplande relaxupplevelser. Den stora nackdelen med upplevelserna som går att köpa av dessa företag är att dem kostar, i bland betydligt mer än om man skulle ordna på egen hand eller i förhållande till vad man får. Utbuden är också ofta begränsat till vissa geografiska platser, vanligtvis våra största städer, vilket kan medföra att vissa upplevelser, så som luftbalong och flygning, tappar en del av sin charm när det inte är ens hemort man beskådar från ovan eller om det är långt att ta sig dit upplevelsen gäller. Annars skulle en upplevelse så som glidflygning eller balongflygning över Trollhättan eller hajdykning kunna vara riktigt roliga och minnesvärda upplevelser att få. Sedan handlar det också om att våga ge sig upp i luften eller dyka ned i djupet. Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil