Paris après?

Köpte min andra Lonely Planet resguide med Aftonbladet idag. Denna gång var det en Parisguide. Precis som jag skrivit tidigare så är den dels i behändigt fickformat, åtminstone om man har lite luftigare byxfickor, och dessutom är den fullpackad av matnyttig information om allt från beskrivningar av Franska seder, öppettider, kultur etc till korta, men ändå relativt bra, beskrivningar av sevärdigheter och andra upplevelser.
     Den största nackdelen, när man sitter och bläddrar i en resguide, är hur man kommer på hur mycket man missat när man var där sist. I Londonguiden försökte jag göra en uppskattning av hur mycket ytterligare tid jag skulle behöva spendera där för att hinna se allt det jag vill se, i en relativt bra takt, jag tror jag kom fram till att jag skulle behöva minst ett halvår. Paris då, som innehåller minst lika mycket sevärdigheter till antalet, men med en del mycket större och mer omfattande sådana? Tja, det sägs ju att det tar bara ett år, om man skall beskåda varje enskild tavla, att gå runt inne på Lovren. Den 24:e maj finns mitt omdömme av Parisguiden med i Aftonbladets nätupplaga, lite kul faktiskt, läs mer om detta genom att klicka här eller gå direkt till artikeln i Aftonbladet.

De titlar i Aftonbladets Lonely Planetserie jag tänkt köpa är

Berlin, 1 - 2 juni
Rom, 8 - 9 juni
Köpenhamn, 15 - 16 juni
Prag, 22 - 23 juni
Amsterdam, 6 - 7 juli
Stockholm, 13 - 14 juli
Madrid, 20 - 21 juli

Listan är numera uppdaterad med;
Venedig, 3 augusti
Lissabon, 10 augusti
Aten, 17 augusti
Istanbul, 24 augusti
Goas stränder, 16 november

Det jag saknar är en resguide till Irland och Skottland samt våra grannländer Norge och Finland.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil