2010: Året du allt ska ske…nästan…

Egentligen har jag slutat med sådana där dumheter som "nyårslöften". Orsaken är mycket enkel - jag håller dem ändå aldrig. Men i år, eller ja, förra året, så tänkte jag "äh va fan" och printade ändå ner några saker som jag vill uppfylla i år. Överst på listan står det, no suprise, att se till att komma i form. Förra våren var jag riktigt duktig och lyckades elda upp några kilon, vilka tyvärr återkom efter sommaren. Nu gäller det att vara ihärdigare och tuffare i år. Inget godis, ingen snabbmat, bara hälsosam kost och måttligt med motion. Lyckas jag med att tappa ett kilo per vecka, i år, så har jag fyra par nästan oanvända jeans som väntar djupt inne i garderoben. Att äta nyttigare är egentligen ingen konst. Alla vet ju vad som är bra mat och vad som är dålig mat och hur man ska kombinera innehållet på tallriken. Det är bara så att den mindre nyttiga maten smakar bättre än den mer nyttiga. Ändock. Mer frukt och grönsaker i kosten, kokt som rå. Alltid en frukt till varje måltid och en sallad till alla huvudmål. Men det viktigaste är nog ändå portionerna. Att äta lagom mycket och absolut inte ta två portioner. Dock är det alltid svårt med det där "vad är en portion". Fabrikanterna menar en sak, olika verksamheter en annan och så vidare. Så det gäller att på något sätt tänka efter och uppskatta vid varje tillfälle. Motion och min snålhet...eh...sparsamhet...går hand i hand. Buss till skolan - promenad hem. Men sedan gäller det att man tar sig ur lägenheten de där dagarna då det inte är någon skola, att bara motionera två till tre dagar i veckan räcker inte långt. Min tanke är också att skaffa årskort till badhuset och simma några längder i veckan. För att undvika undanflykterna tänkte jag simma de dagar som det är skola, när man ändå är så nära badhuset så är det ju lika bra att passa på. Med lite tur så kanske hösten 2010 blir som hösten 2005, men med lite otur så blir 2010 precis som 2009, 2008 och så vidare...

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil