Bara böcker…nästan…

Om en vecka, nästa torsdag, drar årets upplaga av bokmässan igång igen. Det är 25:e året i rad nu och precis som tidigare år har man valt ett fokus, tema, för mässan, som i år är Spanien. Bokmässan, som ursprungligen var tänkt som en fackmässig samlingspunkt för litteraturälskande professionella, har med tiden omvandlats till en mötesplats där både de professionella och de icke-professionella, kan mötas, umgås och lyssna på varandra. På mässan trängs tusentals besökare med hundratals utställare, personer från alla möjliga branscher, inte bara bokrelaterat utan också samhälls-, mat-, nöjes-, kunskaps-, religös-, social-, nyhetsrelaterat med mera, samt också en rad inbjudna personligheter så som författare, krönikörer, serietecknare, samhällsprofiler med mera, för att både engagera och sprida sina budskap och kunskaper under mässdagarna. Bokmässan har verkligen gått från att enbart engagera och rikta sig mot de professionella fackdeltagarna till att idag rikta sig åt alla, oavsett om de gillar böcker eller ej, till hela familjen. Förutom de monterprogram och föreläsningar som sker så finns det något alternativt som passar alla. Vi har poesiaktiviteter, mataktiviteter, djuraktiviteter, barnaktiviteter med tecknande, högläsning, underhållning med mera, fika aktiviteter, samhällsrelaterade aktiviteter så som opinionsbildande, se människan, utställningar, omvärlden i fokus, hjälporganisationer och mycket, mycket mera. Det som mest lockar besökare är oftast den möjligheten att få se en kändis live, i verkligheten, och dessutom få förgylla bokhyllan hemma med något av dennes senaste verk signerade, kanske också med en alldeles egen personlig hälsning. Detta märks tydligt när köerna till personer som Jan Guillou, Mark Levengood, Leif GW Persson och Liza Marklund samt utländska storheter som Caroline Graham, Don Rosa och så många flera ringlade sig långa genom mässans lokaler. Populariteter som skapade många besvikna besökare då man ofta blev tvungen att kapa köerna med "hänsyn" till "tidsbrister".
Jan Guillou

Jan Guillou

Programmet, som officiellt släpptes tidigare i veckan, bjuder som alltid på mängder av spännande saker och när man sitter där och bläddrar, samtidigt som man gör små noteringar, upptäcker man snabbt att det i år, precis som alla år, inte kommer att finnas tillräckligt med tid för att hinna med allt man verkligen vill hinna med. Men vissa saker måste man ta sig tid till, saker som blivit rutin genom åren och därmed säkrat presenter med en guldkant, och som därmed får högsta prioritet när man försöker komponera ett eget schema till mässan. I år dyker en särskild gäst upp, Trollhättesonen som vi såg som sjömannen som gick i land och blev konditor, vår allas Jan Lööf gästar bokmässan för första gången i samband med att hans samlade verk nu ges ut. Missa inget du heller, gå till http://www.bok-bibliotek.se/ och se efter vad just du bör se och uppleva.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil