Mycket att göra och tänka på när man ska flytta och byta jobb

Flyttning på gång Först och främst ska man hitta en bostad, vilket inte är det enklaste, men till sist lyckades jag och kommer därmed att bo (beroende på hur man ser det) relativt centralt i Gislaved. Allting är ju relativt. Gislaved är inget direkt stort samhälle, även om kommunen är stor till båda yta och invånarantal. Så trots att lägenheten ligger i utkanten med Gislavedsmått så ligger den mindre än tio minuter från centrum och min framtida arbetsplats. Adressändring är gjord och 1 juni blir det att fylla lastbilen och dra söder ut. Måste bara komma ihåg att ordna så att det finns ström när jag kommer ner. I går var jag åter på plats (för tredje gången i ordningen) i Gislaved för att skriva anställningsavtal (var det tänkt) med kommunen. Dock blev det inget mer än muntliga avtal eftersom assistenten inte fanns på plats. Men det var trevligt att prata om lite av varje med min framtida chef men också att löneförhandla. Jag utgick i från att Gislaved kommun, som är en liten kommun, har lägre löner än andra kommuner därför utgick jag i från att jag kommer få en lön som är en bra bit under genomsnittet för landet. Därför trodde jag att jag var lite kaxig när jag bad om en högre lön men i stället svarade chefen mig att mitt löneanspråk det köper dem men att hon tyckte att jag bad om lite väl låg lön så hon höjde den lite till och jag höll på att ramla av stolen jag satt på. Så nu kan jag gnida mina händer samtidigt som mitt bankkonto sakta växer sig ännu större. I och med att min anställning nu är klar så sa jag också upp mig från Trollhättan med lite blandade känslor. Visserligen har jag inte arbetat sedan slutet av juli 2008 och inte heller räknade jag med att komma tillbaka men det var ändå en viss speciellt känsla att säga upp sig från en arbetsplats där man har spenderat nästan sju och ett halvt år av ens första yrkesverksamma år. Efter en tid blir man ju närapå som en familj, det kändes som hemma på något vis, och som alla vet är det ju många gånger svårt att flytta hemifrån. Ännu återstår det lite att göra, avtal ska sägas upp, avtal ska flyttas. Jag ska gå ur Kommunal och gå över till Vision, eller vilket nu fackförbund som gäller. Senare ska också flyttstädning ombesörjas. Det finns säkert mer saker som jag ännu inte tänkt på.

«

»

5 kommentarer hittills på “Mycket att göra och tänka på när man ska flytta och byta jobb”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Marie tyckte:
  Den 24 maj 2012 kl 23:59

  Grattis till nya jobbet, nya bostaden och nya lönen!
  Själv ska jag flytta från Stockholm till Malmö under hösten. Men jag arbetar vid Hälsohögskolan i Jönköping och Gislaveds kommun är en av de kommuner där vi ska bedriva uppdragsutbildning i Demens och psykiska sjukdomar hos äldre. Kanske våra vägar möts?

  Kenneth Jansson svarade
  den 25 maj 2012 kl 19:14

  Tackar så jättemycket. Jag hoppas verkligen att våra vägar möts i framtiden då jag tror att det finns stort behov av fortbildning av just demenssjukdom och psykisk störning inom flera olika områden och vinklar, beroende på i vilken yrkesroll man träffar dessa personer, oavsett om det handlar om yngre eller äldre personer. I mitt fall kan det kanske vara extra viktigt just förståelsen av hur dessa påverkar den enskilde, den enskildes vardag samt också anhöriga. Anhöriga tror jag dessutom är en stor grupp människor som allt för ofta hamnar i skymundan, inte allra minst med en lagstiftning inom verksamhetsområdet som väldigt lite tar hänsyn till anhöriga (med undantaget barn under 21 år). Så kanske möts vi någonstans i en inte allt för avlägsen framtiden.

 2. Mikael Andersson tyckte:
  Den 19 juni 2012 kl 20:59

  Hej! Ja jag funderar också på att gå ur kommunal och gå med i vision istället?Undrar bara vilket av dessa två fack som kan förhandla fram fetast lönepåslag:)?

  Kenneth Jansson svarade
  den 19 juni 2012 kl 21:50

  Det gör du nog bäst själv =)

  Mikael Andersson svarade
  den 19 juni 2012 kl 22:59

  @Kenneth Jansson, Ja trolgtvis:))

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil