Nu får de allt sluta slösa

Nya loggor som kostar mer än vad det smakar Nu har det hänt igen. Landstinget i Dalarna har påbörjat en omprofilering genom att ta fram en ny logga. Detta har kostat skattebetalarna nästan 15 miljoner kronor, av dessa är ca 450 000 kr bara för att måla hästen. Till råga på allt så befinner sig landstinget just nu i en svår ekonomisk sits och måste spara in 300 miljoner. Men för 15 miljoner har landstinget bara fått en häst på papper, för det kostar nämligen ytterligare 15 miljoner för att implementera hästen i landstinget, alltså totalt 30 miljoner och just nu ligger etapp 2 på is. Ni kanske minns hur Göteborg, för en tid sedan, också spenderade miljoner och åter miljoner från att ta fram en ny logga till att införa den. Man ville ha en logga som skulle vara gångbar både hemma och utomlands. Lösningen blev att prickarna över Ö:et hamnade på sniskan. Skattebetalarna blev även där förlorarna medan reklambyrån håvade in pengarna. Landstinget i Dalarna och Göteborg är bara några exempel. Runt om i landet spenderar kommuner, städer, landsting och andra offentliga inrättningar miljoner och åter miljoner av skattebetalarnas pengar på att skapa nya profiler, oftast helt i onödan eller att man slänger ut pengarna på giriga reklambolag. Hade man i stället valt att fråga invånarna, anordna någon form av tävling, skulle man lätt sparat in pengar och kunnat använda dem till betydligt bättre saker.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil