Hytter med näven åt SJ!

Sommarboende I 15 dagar har jag pendlat med SJ. Av dessa dagar har tågen fungerat fyra gånger, resterande 11 dagar har jag kommit för sent, som mest, vilket har varit ca 5 gånger, en hel timme för sent. Detta innebär i sin tur massa förlorad tid som kommer vara omöjligt att jobba igen. Tack för detta SJ! Så för att undvika framtida förseningar och därmed förlorad arbetsinkomst så har jag skaffat mig en liten sommarlägenhet i Örebro. Och liten är den. 25,5 kvadrat, halft möblerad med obehagliga möbler i hiskliga färger. Badrumet är så litet att man måste backa in när man ska duscha eller gå på toa, det går inte att göra båda sakerna samtidigt. Men värst av allt, lägenheten var inte städad när jag fick den. Flott, smulor, damm, månader av intorkade inbrända rester och annat som jag inte ens vågar spekulera om. Så hyresvärden kommer att få ett mycket argt mejl. För den som vågar finns det bilder att titta på. Det bästa med lägenheten är att den ligger i kvarteret Wadköping, en av Örebros "finare" kvarter. Här bor jag tillsammans med den lite övre medelklassen och en å annan ur den lite lägre överklassen. Damerna går ut och slänger sina sopor iklädda päls och alla kör Audi. Mindre än ett stenkast kort ligger Wadköping, ett kvarter av räddade gamla träkåkar, sådant som inte brann ner under Neros tre besök i Örebro. En underbar pittoresk del där bland annat Kronblom bor. Bortanför Wadköping ligger Örebro Stadspark, med mängder av aktiviteter för både stora och små. Tennisbanor, lekparker, "sinnenas trädgård" med örter och annat ätbart. Vackra blomrabatter, en rosensamling, vackra små dammar, porlande bäckar och vattenfall, skrikande ungar i lekparkerna, barnbasäng, växthus, tropiska fåglar, massor av änder, gäss och annat aggressivt så som fiskmåsar och mygg. Sedan ligger centrala Örebro bara minutrar bort. Till jobbet, som är på Universitetssjukhuset, är det bara ca 8 minuter att gå, en väg som följer Svartån, med rikt fågel- och fiskliv, eller åtminstone en massa fiskare som tror att det är rikt på fiskar i ån. Nästan granne med jobbet, på en liten holme i Svartån, finns barnens Örebro. Där kan de åka tåg runt holmen, klappa getter, kor, grisar och kaniner. Lära sig trafikvett och köra trampbil. Massa skoj, även för vuxna som i smyg, med barn som förkläde, åker runt i minitåget varv efter varv. Snart kommer Theo upp och hälsar på, då får han agera förkläde...

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil