Tenta på tenta på tenta…

Det är bara veckor kvar av terminen samt det andra läsåret och därmed är det tentaspurt, i mitt fall handlar det om tre tentor samtidigt. I min extrakurs, som jag läser lite vid sidan av, är det förvaltningsrätt med inriktning mot socialrätt som gäller, alltså typ socialtjänsten, tvångsvård, missbruk, barn etc. Den är självvald så där får jag skylla mig själv. Inom programmet jag läser, social omsorg, har vi just nu kursen ledarskap och i den kursen håller vi just nu på med två tentor. Den ena berör kunskapsutveckling etc. som vi ska reflektera över, och den andra berör arbetsrätt och ekonomisk förvaltning, sett ur just ledarskapssynvinkeln. Samtliga tentor är intressanta och givande och belyser var och en viktiga delar, även om jag inte har planerat att arbeta som chef i framtiden så är det ändå bra att ha med sig kännedom om hur det är att vara chef, speciellt på en mellannivå eller "lägsta" nivå som oftast enhetscheferna är på. Tentorna i sig är relativt enkla, så jag tror inte det kommer bli några problem att hinna färdigt i tid. I förra veckan fick jag veta att min egenordnade praktikplats har blivit godkänd av skolan, så jag ska ta och ringa dit och prata med min handledare. Det känns både skönt och tryggt att få göra den i Trollhättan och dessutom med en biståndshandläggare som jag känner sedan förut. Att dessutom få göra alla 16 veckorna på samma ställer tror jag är väldigt bra, det ger mig möjligheten att suga i mig så mycket kunskap jag bara kan och sedan få möjligheten att, under praktiken, få pröva mina egna vingar. Jag hoppas att praktiken går så bra att jag är välkommen tillbaka och jobba där efter skolan. Årets sommar kommer allt närmare, om drygt tre veckor börjar sommarlovet och jag har ännu inte hört något om sommarjobb, så jag måste ringa och fråga idag. Hoppas dem vågar släppa ut mig mer på landet i år, men risken finns kanske ändå att jag åker vilse (vilket vore pinsamt värre). Det är kul att köra bil och jag tar varje tillfälle i akt att få köra och på min (lilla) fritid så sneglar jag på bilannonser och står och trycker utanför bilhallarna. Tur att man kan kontrollera sina impulsköp. I morgon väntar en lite annorlunda redovisning i skolan, samtliga grupper ska spela upp ett rollspel var, och de andra grupperna ska gissa vilket ledarskap det ska föreställa, och jag är lite orolig över vårt rollspel. Vi har inte övat, vi var inte överens om vad vi skulle säga och jag har just nu ingen aning om hur det i slutändan blev bestämt, om ens något blev bestämt, så antingen blir det lyckat eller så blir det mindre lyckat i morgon. Hoppas Ebba kommer ihåg sin rekvisita bara.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil