Spårändring…

Foto: Kasper Dudzik När snön började komma och ingen ände sågs till var SJ snabbt framme och plockade bort sin restidsgaranti, eftersom de var väl medvetna om att det inte fanns en chans att tågen skulle komma fram i tid, om de nu ens lämnade stationerna. Detta beslut skapade ju givetvis stor irritation hos alla tusentals resenärer som inte kom någon vart, tvingades till nödlösningar med antingen dyra övernattningar på hotell eller övernatta på stationssofforna, vissa hade sådan otur att de tvingades sova i kalla tåg som satt fast någonstans. Men efter påtryckningar från massmedia, främst våra stora tidningar, har nu SJ gjort en spårändring och återinfört restidsgarantin retroaktivt och därmed kan alla resenärer, som blivit försenade, få ut mellan 25 - 50 procent av biljettpriset i ersättning. Själv blev jag och min kusin försenade med drygt två timmar, vi båda är lite osäkra på exakt när vår ersättningsbuss kom och när den lämnade Stockholm. Jag ringde ett samtal hem ca 21.15, då hade vi redan lämnat Stockholm och jag uppskattar att vi då åkt i max 20 minuter. Det gör att avresan från Stockholm skedde någon gång kring 20.55, två timmar och fyra minuter efter egentlig avgång med tåget. Därmed tänker jag yrka på maxersättning för våra tågbiljetter.

«

»

Etiketter: , , , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil