wwww.aftonbladet.se

Jag läste en artikel här om dagen på hur man på ett tveksamt sätt kunde locka till sig fler besökare till sin webbplats. Det vanligaste knepet som används av oseriösa sajtägare är helt enkelt att regga domännamn som stavas snarlikt ett "riktigt" domännamn, som exempel skulle man kunna regga domännamn som aftnbladet, aftobladet, aftonblad osv. men man också regga sig med andra domänändelser, exempelvis använder Aftonbladet ändelsen .se, som står för Sverige, då kan man som oseriös sajtägare registrera exempelvis aftonbladet.nu, .net, .com, .eu osv. Det andra förslaget som gavs, är också samma som jag gjort med detta inlägg, man ger sitt blogginlägg, eller titel på en sida, ett felstavat ord som kommer synas i sökmotorerna. I detta exemplet har jag angett rubriken wwww.aftonbladet.se, alltså ett extra w, som inte kommer leda till någon webbplats utan istället kommer dyka upp i en sökmotor. Med lite extra inställningar så kan man få sin sökträff i sökmotorn att se ut som om det är Aftonbladets webbplats och därmed få lite extra besökare. Ända sedan Internets födelse och sökmotorernas plöjande genom Cyberspace har man ständigt arbetat med att få till sina sajter så att de hamnar så högt upp i träfflistan som möjligt. Det har funnits en rad knep som bland annat inneburit att man har återgivit mängder av sökord på sin sajt, skrivit ut olika länkar som gjort att man kommit högre upp i träfflistorna men eftersom det är en het marknad med träfflistor så har också de flesta stora sökmotorer utarbetat hemliga avancerade metoder för hur de indexerar och visar sajter i sina träfflistor och idag fungerar i regel inte de gamla knepen i samma utsträckning. Därför ska det bli spännande att se hur detta inlägg kommer att synas i framtida träfflistor i Google.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil