Högtidslös examenshögtid på MDH

Mälardalens Högskolas rektor håller tal

Mälardalens Högskolas rektor håller tal

Mälardalens Högskola bjöd upp till vad de kallade för examenshögtid. Själv kallar jag det för bortslösad tid och känner mig lurad. Förvisso fick vi ett halvsnyggt diplom, men det var ju bara att gå dit och hämta för att sedan gå igen. Vi stackare som stannade kvar möttes av nästan en och en halv timmes suckanden. Förvisso bjöd de upp till hyfsad bra musik från ett av deras musikutbildningar med lite skönsång ur olika operor. Däremellan var det flera dåliga tal samt utdelning av stipendier. Sedan kom det mest löjliga av allt. Som jag nämnde ovan så fick vi som anmält oss ett lite snyggare diplom, att rama in. Detta fick var och en leta upp på bord utanför skolans aula. Efter att vi genomlidit dagen så fick vi ställa oss på kö till skolans rektor, väl framme hos henne lägga diplomet på en kudde, rektorn tar upp diplomet och ger det åter tillbaka till oss med en handskakning. Fullständigt urlöjligt och långt ifrån den ceremoni som jag faktiskt förväntat mig av MDH. Annat är det med socionomer, sjuksköterskor och andra mer prominenta utbildningar, där är det minsann mer pompa och ståt. Det enda egentliga bra var avslutningen, den så kallade alumniminglet, då det bjöds på kaffe, tårta, bullar och kakor i överflöd. För mig som student på skolan kunde jag snabbt räkna ut, med de dyra priser fiket har på skolan, att både jag och mina föräldrar fikade upp för minst 100 kr var, som MDH bjöd på. Nämnde jag att vi fick en present också? Ett litet pinn som vi kan fästa i kavajslaget för att stolt visa upp att vi minsann tagit examen från Mälardalens Högskola. Mitt pinn åkte ner i en låda för att troligen aldrig mer komma fram igen. Pinn i form av MDH:s logga

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil